HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Spring Cup

Ik zou kort kunnen zijn over dit event. De heenrit (ondanks een donderdag avond) ging heel vlot, en ook de terugrit (ondanks een zondag avond) ging vlot. Alhoewel…

Maar dit leuke WE mag wel iets meer hebben. Er waren 17 contenders, en naar goede gewoonte weer een aantal buitenlandse gasten (Peter, Julius, Utz). Voor het gemak reken ik Andrea en mezelf als behorende tot de lage landen vloot.Rob had zijn reserve stick voor me bij (na een ongelukje in Dummer), een pak van m’n hart. Bedankt Rob.

 

De wedstrijden waren gepland over 3 dagen, samen met 43 OK jollen en 68 Solos die hun Nations Cup hielden (soort WK tussen GBR en NED). Het samen zeilen ging meestal vlot, alhoewel er soms toch behoorlijke interferentie was aan de benedenwindse (Solo op reach, Contender op run) of aan de bovenwindse (Solo-OK die de bovenwindse willen ronden, Contender die willen aankomen net boven de bovenwindse). Maar goed, dat hoort erbij.  De wind was het hele WE mooi, nooit extreem, altijd goed te bezeilen.

Dag 1 begon al heel goed voor me, waardoor ik de dag kon eindigen op een gedeelde 3de plaats, samen met de iets regelmatiger zeilende Rob. Dit alles na een ijzersterke Utz. Over Rene spreken we niet, die zeilde zoals steeds vooraan.

Dag 2 zag iets meer wind, en dan is daar natuurlijk Paul die als een duivel uit een doosje de 3 races wist te winnen. Net voor Rene die als een duivel in een wijwatervat er alles aan deed om beter te doen dan een herhalende 2de plaats. Gezien de toegenomen wind had ik niet veel hoop mijn 3de plaats te behouden, maar Rob was zo vriendelijk zijn 2de race zo te verknoeien dat hij hem uiteindelijk niet eindigde, waardoor we weer gezellig samen op de 3de plek bleven hangen. Kees ging iets minder sterk dan wat ik verwachte van hem bij deze wind, maar voornamelijk Utz had een heel sterke terugval.
Keuze tussen links of rechts was bepalend, maar niet altijd te voorspellen. Zo ging ik tijdens de 2de race naar rechts, verwoed strijdend met Peter voor een 3de plek. Bart ging naar links, en krijgt een paar 100m voor de finish een mooie lift waardoor hij net met dat plekje ging lopen. Ik dacht dat daar een spreekwoord over bestond, maar ik heb het zo niet met honden.
Julius was wat ongelukkig met een weerbarstige val (zoals in Dummer), waardoor hij deze 3 races niet kon beëindigen.

Voor de avond was er een lange tafel gereserveerd bij Brakeboer, wat weer een leuke en lekkere bedoening werd. En zoals steeds werden herinneringen uit lang vervlogen evenementen bovengehaald, er hing zelfs een foto van EK Contender in 1988!

De races op de 3de dag waren mooi om volgen vanop de 2de rij. Paul zat weer in de goede flow, tot grote wanhoop van Rene die probeerde zijn 1ste plaats te verdedigen. Enkel op bootsnelheid ging dit niet, en Rene was verplicht risico’s te nemen. Hard pushend bij de start (met een OCS tot gevolg), of splittend van Paul, wat natuurlijk opportuniteiten geeft aan andere kapers op de kust voor een mooi race resultaat (Winfred, Kees, Utz). Rob had duidelijk zijn inspiratie nog niet teruggevonden, terwijl Bart en Winfred steeds beter gingen varen. Ikzelf had nog een paar leuke en spannende wedstrijden in de wedstrijd met Peter, en met regelmaat kon ik uiteindelijk de 3e plek behouden (met dit verhaaltje tot gevolg), na een sterke Paul en Rene, en voor de oprukkende Winfred. De plaatsjes 4 tot 8 (Winfred, Rob, Peter, Kees, Utz) zaten heel kort op elkaar

De terugweg verliep dus vlot, alhoewel… Bij thuiskomst merkte ik een verbogen Nederlandse nummerplaat tegen mijn trailer kleven. De plaat had bij het opvliegen ook mijn bootje geraakt, gelukkig op een plek waar zowel het boven- als onder- dekzeil de romp beschermden, waardoor er maar een licht kras op de gelcoat zat. Kent iemand de eigenaar van ….?