HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Slider

Image: 1/5 Image: 2/5 Image: 3/5 Image: 4/5 Image: 5/5

Zeilnummers

Reglement persoonlijke zeilnummers
(Goedgekeurd door Hoofdsectie Wedstrijdzeilen
van het KNWV d.d. 6 maart 2001)

Uit te geven persoonlijke zeilnummers

Een persoonlijk zeilnummer is een zeilnummer waarmee een persoon in een bepaalde klasse mag wedstrijdzeilen ongeacht het zeilnummer van de boot waarin hij zeilt (vergelijkbaar met het zeilnummer op de startlicentie van surfers). Het zeilen van wedstrijden met een persoonlijk zeilnummer is mogelijk in klassen waarvan in de klassenvoorschriften is opgenomen dat dit is toegestaan.

Voor het gebruik als persoonlijk zeilnummer komen alleen nummers in aanmerking die niet hoger dan het laatste door het KNWV uitgegeven certificaat (voorheen meetbrief)nummer en die niet meer in gebruik zijn als zeilnummer. Dit houdt in dat bij het KNWV bekend is dat ofwel de boot met het betreffende zeilnummer naar het buitenland verkocht is, ofwel de betreffende boot niet meer bestaat. Dit kan betekenen dat er in een klasse slechts een beperkt aantal nummers beschikbaar is. Het is niet mogelijk om nummers van oude boten die eventueel niet meer goedgekeurd kunnen worden te gebruiken. Nummer 1 is voor de olympische klassen gereserveerd voor de genomineerde zeiler voor de olympische spelen. Hij of zij mag dit nummer houden tot er een nieuwe genomineerde is.

Het Watersportverbond stelt op verzoek van een klassenorganisatie (KO) een lijst samen van nummers die voor persoonlijke zeilnummers in aanmerking komen.

Registratie en administratie
Het Watersportverbond delegeert het verstrekken, registreren en administreren van persoonlijke zeilnummers aan de KO. Wanneer blijkt dat de KO de registratie en administratie niet voldoende op orde heeft (dit ter beoordeling van het Watersportverbond) kan het Watersportverbond besluiten dit zelf uit te gaan voeren. De KO verstrekt het Watersportverbond voor 1 maart een lijst met de uitgegeven persoonlijke zeilnummers voor dat jaar, nieuwe aanmeldingen gedurende het seizoen zijn mogelijk. Het Watersportverbond verstuurd de bevestigingen van de persoonlijke zeilnummers naar de zeilers en de factuur naar de KO. 

Per nieuw aangevraagd nummer wordt een bedrag van  € 18,50 gefactureerd en voor de jaarlijkse verlenging € 10,55.
Een aantal punten zal duidelijk naar de zeilers en de verenigingen gecommuniceerd moeten worden.
• Een persoonlijk zeilnummer is aanvullend op de bij de boot behorende certificaat. Inschrijving voor een wedstrijd geschiedt op basis van het certificaat met een geldig registratiebewijs, al deze documenten zullen bij deelname aan een wedstrijd getoond moeten kunnen worden.
• Het KNWV kan de uitgifte van de persoonlijke zeilnummers naar de KO delegeren.
• Deze procedure geldt voor Nederlandse KO’s die vanaf 2001 het gebruik van persoonlijke zeilnummers willen invoeren.

Indien blijkt dat een boot recht heeft op een zeilnummer welke uitgegeven is als persoonlijk zeilnummer dan zal men geen gebruik meer maken van dit persoonlijk zeilnummer. In dat geval zal er een nieuw persoonlijk zeilnummer worden aangevraagd. De daaraan verbonden kosten worden in rekening gebracht.

Voor de Contender klasse registreert de klassenorganisatie DCA de persoonlijke zeilnummers. Verzoeken voor een persoonlijk zeilnummer kunnen worden ingediend bij het bestuur. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgende voorwaarden:
·        Het gevraagde zeilnummer mag niet overeenkomen met een nog
        bestaand zeilnummer van een boot met een geldige meetbrief;
·        Een persoonlijk zeilnummer mag niet hoger zijn dan het laatst door het
        Verbond uitgegeven zeilnummer (=234);
·        Boten met een  ISAF bouwnummer hoger dan 2380 mogen geen persoonlijk 
        zeilnummer voeren, alleen het bouwnummer, ‘NED 2426” (dit is een bepaling
        (4.2i) uit de internationale klassenvoorschriften).
 

Persoonlijke zeilnummers die al geregistreerd zijn bij de DCA zijn: 

 

NED 1
NED 2
NED 3
NED 4
NED 7
NED 8
NED 9
NED 11
NED 14
NED 21
NED 26
NED 33
NED 44
NED 92

 

4. REGISTRATION AND MEASUREMENT CERTIFICATE4.1 No boat is permitted to race in the class unless it has a valid MeasurementCertificate and unless the owner is a member of a National Contender Association.4.2 The sail number shall be as follows:i) ISAF plaque numbers greater than 2380, the plaque number shall be the sail number.ii) ISAF plaque numbers between 719 and 2381, the sail number shall be either thatissued by the MNA or that of the plaque number.iii) ISAF plaque numbers less than 720, the sail number shall be that issued by theMNA.iv) The Certification Authority may issue personal sail numbers between 1-719. In the event of a conflict of sail numbers the race committee may require the boat to add an additional prefix or use the ISAF plaque number

 

 

Please publish modules in offcanvas position.